همزمان با گذشت شش ماه از فعالیت رسمی مرکز نوآوری و شتابدهی ؛
استقرار ۹ واحد هسته نوآور و شرکت دانش بنیان و ثبت ۴۰ ایده در مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه بیرجند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، دکتر علی سعیدی رئیس مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی دانشگاه گفت: مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه بیرجند با حمایتهای مادی و معنوی از طرح ها و ایده های نوآورانه و کسب وکاری در دانشگاه بیرجند و زیرنظر مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خرداد سال 1398 فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است.
دکتر سعیدی با بیان اینکه هدف این مجموعه خلق اکوسیستمی برای ایجاد و توسعه نوآوری پایدار با تمرکز بر آموزش و خلق فضای باز نوآوری و حمایت از تیم های استارتاپی و توسعه اقتصاد دانش بنیان است، افزود: در حال حاضر 40 ایده در زمینه های مختلفی همچون محیط زیست، سلامت، رباتیک، الکترونیک، کالای فرهنگی، گردشگری، مدیریت پسماند، ....ثبت شده است.
رئیس مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه تعداد واحدهای مستقر در این مرکز را 9 واحد برشمرد و بیان داشت: دو شرکت دانشبنیان، چهار شرکت ثبت حقوقی، دو واحد نوآور و دو هسته نوآور در مرکز استقرار یافته اند و 4 واحد نیز فرایند داوری آنها به اتمام رسیده که در انتظار استقرار در فاز جدید میباشند.
دکتر سعیدی گفت: در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان بهسازان آب و انرژی بیرجند،( مجری طرح و تولید کننده قطعه کاهنده مصرف آب کولرهای تبخیری، پاک الکترونیک خاوران (الکترونیک ـ انرژی خورشیدی، دارای محصول اینورتور خورشیدی منفصل از شبکه) در این مرکز مستقر هستند.
وی با اعلام اینکه شش شرکت در مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: شرکت بادیرفناوران قهستان در زمینههای الکترونیک، شبیهسازی، رباتیک، آموزش، انرژی خورشیدی،IOT فعال است و دارای محصول سیستم هوشمند ضد سرقت میباشد.
رئیس مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه افزود: شرکت دنیای مجازی اونیک در زمینههای طراحی نرمافزارهای کاربردی برای کاربردهای مهندسی، آموزشی، خدماتی، عمومی دارای محصول اپلیکیشن کنفرانس یار و اپلیکیشن ناظر فعال است.
وی همچنین گفت: شرکت هیدروپایاب پارسیان در زمینه های خدمات اصلاح، مدیریت و بهینه سازی، کاهش خطر پذیری، مطالعات پدافند غیر عامل در شبکه های توزیع آب و شرکت صنایع رباتیک آریا آیوار شرق نیز در حوزه رباتیک و برنامهنویسی و تولید محصولات کشاورزی هوشمند و تبسنج هوشمند فعال است.
وی با اعلام اینکه سه واحد نوآور در این مرکز فعالند گفت: واحد نوآوران هنر و مهندسی در زمینه طراحی و تولید اسباب بازیهای فکری، رومیزی و تولید محصول هزارماز با توانمندی حل مسأله و تفکر استراتژیک و واحد آرمانشهر هوشمند در زمینههای آمایش شهری و منطقهای، برنامه ریزی شهرهای هوشمند، آینده پژوهی و شهر، سیستمهای اطلاعات جغرافیایی در این مرکز حضور دارند.
وی در ادامه به حضور هسته نوآور آرکا در حوزه خدمات دهی به اعضای هیأت علمی اشاره کرد و بیان داشت: بزودی چهارواحد، هسته و شرکت نوآور که که فرایند داوری آنها نیز به اتمام رسیده در این مجموعه استقرار مییابند.
دکتر سعیدی چهار شرکتی که بزدوی در این مجموعه استقرار خواهند یافت را به شرح ذیل نام برد:
1. آبشیرینکن خورشیدی در زمینه تولید آب شیرین و حرارت برای مصارف مختلف صنعتی و خانگی
2. اپلیکشین گردشگری 724 که به منظور تسهیل فرآیند گردشگری و ارائه اطلاعات کامل از تمامی جاذبههای گردشگری کشور طراحی شده است
3. طراحی مواد غذایی با تکنولوژی پرینتر سه بعدی که چاپگر سه بعدی جدید این امکان را به آشپزان میدهد که با استفاده از هوموس، موس شکلات و یا ترکیبات پورهای غذاهایی فوق العاده با ظاهری بسیار زیبا تهیه کنند.
4. شربت گیاهی سیلاس که با هدف فراوری گیاهان دارویی وتولید محصول ارگانیک بدون مواد نگهدارنده و جایگزینی برای داروهای شیمیایی است.
وی در پایان برگزاری کارگاه عملی و تئوری16 ساعته طراحی مدل کسب و کار، برگزاری همایشسرمایهگذاری هوشمند، برگزاری رویداد آنچه دانشگاه به من نمیآموزد (ویژه دانشجویان نوورود)، برگزاری کارگاه سرمایهگذاری هوشمند(با همکاری هسته کارآفرینی دانشکده ادبیات)، برگزاری کارگاه 16 ساعته آموزش اصول و مبانی طراحی نیروگاههای فتوولتائیک(شرکت بادیر فناوران قهستان مستقر در پارک)، برگزاری پیش رویدادهای هم نت محصولات استراتژیک بنیاد نخبگان (عناب و زرشک)، برگزاری همایش انگیزشی رویاتو زندگی کن( با همکاری هسته کارآفرینی پردیس مهندسی)، بازید از منطقه ویژه اقتصادی در هفته کارآفرینی (با همکاری هسته کارآفرینی پردیس مهندسی)، برگزاری کافه فیلم و کافه کارآفرینی را از مجموعه رویدادها، کارگاهها، همایشها و بازدیدهای این مرکز در شش ماه گذشته دانست.